Ingrediente:
300 g (2 cups) mix de nuci
40 g (¼ cup) coacaze sau merisoare confiate
6 curmale fara samburi
80 ml (1/3 cup) sirop de artar
300 g sfecla (2 mari), pe razatoare mare, plus extra servit
200 g nuca de cocos proaspata, plus extra servit
40 g (1/3 cup) 100% raw cacao
45 g (1/3 cup) pudra de roscove
2 linguri seminte de in
1 pastaie de vanilie
Pentru servit: ciocolata neagra
Topping de ciocolata:
2 avocado
170 g miere
60 g (½ cup) 100% raw cacao
2 linguri ulei de cocos - moale
½ pastaie de vanilie
Preparare:
Pregatim o tava cu hartie de copt si 8 cercuri de prajituri cu diametrul de 5 cm.
Macinam nucile fin in robotul de bucatarie. Adaugam fructele confiate si siropul de artar si procesam pana cand este omogen. Adaugam restul de ingrediente si mixam pana cand se formeaza o pasta (adaugam 2 linguri de apa daca este prea uscata). Presam compozitia in cercurile de prajituri si le dam la frigider pana se intaresc (40 - 50 minute).
Pentru toppingul de ciocolata, mixam toate ingredientele si putina sare in robot pana cand se omogenizeaza.
Scoatem prajiturile din forme cu ajutorul unui cutit si le acoperim cu toppingul de ciocolata.
Garnisim cu sfecla rasa, nuca de cocos si aschii de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu