Ingrediente:
190 g faina + 3 linguri pentru tapetare
1 praf de sare
120 g zahar
120 g unt topit + 20 g unt rece pentru tapetare
4 oua
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 linguri suc lamaie
150 g afine
Preparare:
Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si amestecam.
Turnam sucul de lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu coaja de lamaie, un praf de sare si praf de copt.
Adaugam afinele si amestecam pana omogenizam. Punem compozitia cu o lingura in formele de briose care au fost tapetate cu unt si faina. Dam la cuptor pentru 15 minute, la 180°C, sau pana devin aurii.
Lasam sa se raceasca 5 minute in forme, apoi le scoatem si le tapetam cu zahar pudra.
Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si amestecam.
Turnam sucul de lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu coaja de lamaie, un praf de sare si praf de copt.
Adaugam afinele si amestecam pana omogenizam. Punem compozitia cu o lingura in formele de briose care au fost tapetate cu unt si faina. Dam la cuptor pentru 15 minute, la 180°C, sau pana devin aurii.
Lasam sa se raceasca 5 minute in forme, apoi le scoatem si le tapetam cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu