Gnocchi cu sparanghel
Homemade gnocchi with tender asparagus
Ingrediente:
500 g cartofi albi
70 g faina
1/2 lingurita cimbru uscat
1 galbenus de ou
1 legatura patrunjel
2 linguri ulei de masline
500 g sparanghel
20 g branza pecorino
20 g mozzarella
Preparare:
Tocam cartofii in felii de 1 cm si ii punem la fiert in apa clocotita si sarata pentru 15 minute sau pana se inmoaie.
Scurgem cartofii si ii lasam sa se racoreasca 5 minute, apoi ii pasam bine si ii amestecam cu galbenusul si cu faina. Umplem din nou cratita in care au fiert cartofii, cu apa, si o asezam la foc iute.
Tocam marunt patrunjelul si il adaugam la piure. Formam bilute mici din acest piure.
Rupem partea lemnoasa din sparanghel. Se indoaie fiecare tija pana se rupe, si oprim partea dinspre varf, cealalta se arunca.
Tocam sparanghelul in bucati de 1 cm si il punem la prajit in 2 linguri de ulei de masline. Asezonam dupa gust cu sare si piper, adaugam si cimbrul.
In apa clocotita scufundam bilutele de gnocchi si lasam 1 minut sau pana se ridica la suprafata. Cu o spumiera le transferam peste sparanghel, radem deasupra branza pecorino, amestecam usor si transferam pe o farfurie. Radem si mozzarella pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu