joi, 19 aprilie 2018

Lemon Syrup Cake

Prajitura cu sirop de lamaie
A lemon syrup cake with lots and lots of lemon. 
Timp: 1 ora

Ingrediente:
200g unt moale (la temp. camerei)
300g zahar
4 oua
350g faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
4 linguri zeama de lamaie
coaja de la 2 lamai
4 linguri lapte
Sirop de lamaie:
zeama de la 4 lamai
1 lingurita vanilie
100 ml apa
100 g zahar

Preparare:
In robotul de bucatarie mixam untul pana devine cremos si pufos. Adaugam treptat zaharul, impingand in jos din cand in cand cu o spatula. Adaugam ouale pe rand si continuam sa mixam pana cand sunt incorporate complet. Punem 1/3 din faina, coaja si sucul de lamaie, mixam putin, apoi restul de faina si laptele, si mixam pana sunt combinate bine. Se coace intr-o tava antiaderenta, unsa cu unt, la 180°C (cu ventilator) , 25-30 minute sau pana cand o scobitoare ramane putin lipicioasa din mijloc.
Cat timp este fierbinte insiropam cu siropul de lamaie. Se poate servi calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu