Negresa cu sfeclă roșie
Ingrediente
200 g
ciocolata neagra de bună calitate (70% cacao)
250 g sfeclă
roșie fiarta
4 ouă mari
150 g zahăr brun
pudră
120 g
migdale măcinate
1 lingurița
praf de copt
1 lingura
pudră de cacao de bună calitate
1 pachet
glazura de ciocolată dr. Oetker
Preparare
Încălzim
cuptorul la 180 ° C / 350 ° F / gaz 4.
Tapetam tava
cu hârtie de copt sau o ungem cu ulei si pudrata cu faina.
Radem sfecla
in robotul de bucătărie (răzătoarea mare) si o punem intr-un bol mare.
Separam
ouăle, albușul intr-un castron mare separat și adăugam gălbenușurile la sfecla.
Rupem 200g ciocolata
in bucăți mici si punem intr-un castron rezistent la căldură. Punem castronul deasupra unui vas cu apă care
fierbe la foc mediu, asigurându-ne că partea de jos a castronului nu atinge apa,
și se lasă să se topească, amestecând din când în când.
După ce sa
topit, folosim mănuși de bucătărie pentru a scoate cu grijă de pe foc si a pune
la o parte - Feriți-vă de abur atunci când ridicați castronul.
Adăugam
zahărul, migdalele, praful de copt, pudra de cacao si ciocolata topita in
sfecla și amestecăm bine.
Folosim un
tel sau mixer pentru a amesteca albușurile până când vom avea vârfuri rigide.
Punem o
treime de albușuri de ou în amestecul de sfeclă roșie, amestecam, apoi o dată
combinate, punem restul, dar încercați să nu amestecați prea mult.
Punem
amestecul in tava pregătita și răspândim uniform cu ajutorul unei spatule.
Se coace în
cuptorul fierbinte pentru aproximativ 50 de minute.
Pentru a
verifica dacă este copt, băgam o scobitoare în mijloc, scoatem după 5 secunde
și, dacă iese curata este gata, dacă e puțin lipicioasa are nevoie de un pic
mai mult.
Lăsăm prăjitura
să se răcească puțin, apoi o punem cu grijă pe un suport de sârmă pentru răcire
completa.
După ce s-a răcit
putem s-o tăiem in bucatele si punem glazura de ciocolata pe deasupra.
Dam la
frigider pentru a se întări glazura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu