vineri, 24 octombrie 2014

Negresa cu sfecla rosie

Negresa cu sfeclă roșie


Ingrediente
200 g ciocolata neagra de bună calitate (70% cacao)
250 g sfeclă roșie fiarta  
4 ouă  mari
150 g zahăr brun pudră
120 g migdale măcinate
1 lingurița praf de copt
1 lingura pudră de cacao de bună calitate
1 pachet glazura de ciocolată dr. Oetker

Preparare
Încălzim cuptorul la 180 ° C / 350 ° F / gaz 4.
Tapetam tava cu hârtie de copt sau o ungem cu ulei si pudrata cu faina.
Radem sfecla in robotul de bucătărie (răzătoarea mare) si o punem intr-un bol mare.
Separam ouăle, albușul intr-un castron mare separat și adăugam gălbenușurile la sfecla.
Rupem 200g ciocolata in bucăți mici si punem intr-un castron rezistent la căldură.  Punem castronul deasupra unui vas cu apă care fierbe la foc mediu, asigurându-ne că partea de jos a castronului nu atinge apa, și se lasă să se topească, amestecând din când în când.
După ce sa topit, folosim mănuși de bucătărie pentru a scoate cu grijă de pe foc si a pune la o parte - Feriți-vă de abur atunci când ridicați castronul.
Adăugam zahărul, migdalele, praful de copt, pudra de cacao si ciocolata topita in sfecla și amestecăm bine.
Folosim un tel sau mixer pentru a amesteca albușurile până când vom avea vârfuri rigide.
Punem o treime de albușuri de ou în amestecul de sfeclă roșie, amestecam, apoi o dată combinate, punem restul, dar încercați să nu amestecați prea mult.
Punem amestecul in tava pregătita și răspândim uniform cu ajutorul unei spatule.
Se coace în cuptorul fierbinte pentru aproximativ 50 de minute.
Pentru a verifica dacă este copt, băgam o scobitoare în mijloc, scoatem după 5 secunde și, dacă iese curata este gata, dacă e puțin lipicioasa are nevoie de un pic mai mult.
Lăsăm prăjitura să se răcească puțin, apoi o punem cu grijă pe un suport de sârmă pentru răcire completa.
După ce s-a răcit putem s-o tăiem in bucatele si punem glazura de ciocolata pe deasupra.

Dam la frigider pentru a se întări glazura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu