miercuri, 29 octombrie 2014

Tarta cu carne


Quiche

Ingrediente:
Aluat:
280 g faina
150 g unt
1 ou
3 linguri de lapte
sare.
Umplutura:
4 linguri de zacusca
4 chiftele sau150 g bacon (sau somon afumat)
200 g brânza sau cașcaval
30 g frunze de baby spanac
200 g smântâna dulce
4 oua
1 roșie mare
măsline negre
sare
piper
condimente
verdeață (arpagic, pătrunjel)

Preparare:
Amestecam faina cu putina sare (eu am folosit faina integrala), adăugam untul rece, oul si laptele. Frământam un aluat, pe care il întindem cu mana intr-o tava de tarta, apoi il lăsăm la rece 30 de minute. După ce a stat la rece, înțepam cu o furculița aluatul pentru a nu se umfla si il coacem in cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 de minute sau pana se rumenește puțin. Intre timp, pregătim umplutura. Prăjim baconul (daca folosim bacon), si radem cașcavalul. Peste blatul copt întindem zacusca, punem frunzele de spanac, apoi carnea mărunțita, brânza (cașcavalul) si măslinele.
Intr-un castron, batem ouăle cu smântâna , sarea, piperul, verdeața si condimentele (la alegere), apoi turnam amestecul in tava. Pe deasupra ornam cu câteva felii de roșie.
Coacem pentru încă 20 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu