luni, 20 octombrie 2014

Prajitura cu piscoturi in blat

PRĂJITURA CU PISCOTURI ÎN BLAT


INGREDIENTE
·        

Pentru blat:
· 6 oua + 4 albusuri
· 12 linguri zahar
· 3 linguri cacao
· 3 linguri ulei
· 10 linguri faina
· 1 varf lingurita sare
· 1 plic praf de copt
· 15 piscoturi
· Pentru sirop:
· 500 ml apa
· 3 linguri zahar
· 2 lingurite esenta de rom
· Pentru crema:
· 4 galbenusuri
· 1 l lapte
· 5 linguri zahar
· 1 lingurita esenta de vanilie
· 200 gr unt
· 1 varf lingurita sare
· 8 linguri faina
· Ciocolata pentru ornat

PREPARARE:

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe care le vom folosi la crema.
Mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana obtinem o bezea foarte tare.
Adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi uleiul si amestecam usor pana se omogenizeaza bine.
Cernem faina impreuna cu praful de copt si cacaoa si le adaugam in ploaie la compozitia de blat.
Tapetam tava cu hartie de copt si rasturnam compozitia de blat in ea.
Asezam deasupra piscoturile, unul langa altul si le presam bine sa fie acoperite cu compozitia de blat.
Dam tava la cuptor si coacem blatul pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi il vom da la rece.
Pentru sirop: punem ingredientele intr-un vas pe foc si le lasam pana cand se dilueaza zaharul, apoi dam vasul la rece.
Pentru crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare, apoi adaugam faina, si diluam totul cu putin lapte rece.
Restul de lapte il punem intr-un vas pe foc, iar cand este fierbinte, adaugam crema de galbenusuri in el si mestecam continuu sa se uniformizeze.
Cand se ingroasa crema, ca o budinca, dam vasul deoparte de pe foc si adaugam esenta.
Lasam crema sa se raceasca, apoi o vom amesteca cu untul moale, tinut la temperatura camerei, punand cate putin unt in crema si mixand in continuare pana la epuizarea untului.
Insiropam bine blatul racit si intindem crema peste el.
Dam prajitura la rece pentru 15-20 de minute pentru a se intari crema.
Radem ciocolata pe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu