PRĂJITURA CU PISCOTURI ÎN BLAT
INGREDIENTE
·
Pentru blat:
· 6 oua + 4 albusuri
· 12 linguri zahar
· 3 linguri cacao
· 3 linguri ulei
· 10 linguri faina
· 1 varf lingurita sare
· 1 plic praf de copt
· 15 piscoturi
· Pentru sirop:
· 500 ml apa
· 3 linguri zahar
· 2 lingurite esenta de rom
· Pentru crema:
· 4 galbenusuri
· 1 l lapte
· 5 linguri zahar
· 1 lingurita esenta de vanilie
· 200 gr unt
· 1 varf lingurita sare
· 8 linguri faina
· Ciocolata pentru ornat
Pentru blat:
· 6 oua + 4 albusuri
· 12 linguri zahar
· 3 linguri cacao
· 3 linguri ulei
· 10 linguri faina
· 1 varf lingurita sare
· 1 plic praf de copt
· 15 piscoturi
· Pentru sirop:
· 500 ml apa
· 3 linguri zahar
· 2 lingurite esenta de rom
· Pentru crema:
· 4 galbenusuri
· 1 l lapte
· 5 linguri zahar
· 1 lingurita esenta de vanilie
· 200 gr unt
· 1 varf lingurita sare
· 8 linguri faina
· Ciocolata pentru ornat
PREPARARE:
Pentru blat: separam albusurile
de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe care le vom folosi la crema.
Mixam
albusurile cu putina sare pana
devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana obtinem o
bezea foarte tare.
Adaugam pe
rand cele 6 galbenusuri, apoi uleiul si amestecam usor pana se omogenizeaza
bine.
Cernem faina
impreuna cu praful de copt si cacaoa si le adaugam in ploaie la compozitia de
blat.
Tapetam tava
cu hartie de copt si rasturnam compozitia de blat in ea.
Asezam
deasupra piscoturile, unul langa altul si le presam bine sa fie acoperite cu
compozitia de blat.
Dam tava la
cuptor si coacem blatul pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi il vom da la
rece.
Pentru sirop: punem
ingredientele intr-un vas pe foc si le lasam pana cand se dilueaza zaharul,
apoi dam vasul la rece.
Pentru crema: frecam
galbenusurile cu zaharul si putina sare, apoi adaugam faina, si diluam totul cu
putin lapte rece.
Restul de
lapte il punem intr-un vas pe foc, iar cand este fierbinte, adaugam crema de
galbenusuri in el si mestecam continuu sa se uniformizeze.
Cand se
ingroasa crema, ca o budinca, dam vasul deoparte de pe foc si adaugam esenta.
Lasam crema
sa se raceasca, apoi o vom amesteca cu untul moale, tinut la temperatura
camerei, punand cate putin unt in crema si mixand in continuare pana la
epuizarea untului.
Insiropam
bine blatul racit si intindem crema peste el.
Dam prajitura
la rece pentru 15-20 de minute pentru a se intari crema.
Radem
ciocolata pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu