Negresa cu ghimbir confiat
Ingrediente:
2 ciocolate cu alune a câte 100 g
250 g unt
200 g zahar
6 linguri rase cacao
4 linguri cu vârf faina cu agenți de creștere
o mana de ghimbir confiat
4 oua
o mana de nuci
o mana de merișoare confiate
o clementina
Preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
Rupem ciocolata și tăiem untul în bucăți nu prea mari, apoi le punem în robotul de bucătărie și adăugăm zaharul, cacaoa, faina, un praf de sare și ghimbirul. Pornim aparatul. Adăugăm ouăle pe rând. Tapetam o tava (32 x 26 cm) cu hârtie de copt și o ungem cu ulei. Cu o spatula, punem în tava și întindem amestecul pentru prăjitură într-un strat uniform de circa 2.5 cm grosime. Presărăm deasupra nucile și merișoarele, presându-le ușor. Radem fin pe toată suprafața prăjiturii coaja clementinei. Introducem tava în cuptor, pe raftul de sus, și lăsăm 25 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu