Ingrediente:
· 600 g cartofi noi
· sare
· piper
· coaja si sucul de la o lamaie
· otet din vin rosu
· ulei de masline
· 2 linguri de capere
· 3 cm hrean ras fin
· 150 ml iaurt sau smantana
· 1 legatura marar
· 200 g somon afumat
Preparare:
Alegem cartofii mai mari si ii taiem in bucati de marimea cartofilor mici. Punem cartofii in apa fiarta sarata si ii lasam sa fiarba 15-20 minute apoi ii scurgem.
Intr-un bol de salata punem coaja si zeama de lamaie, otetul si de trei ori mai mult ulei decat otet. Adaugam caperele, sare si piper. Adaugam cartofii calzi si amestecam bine.
Separat amestecam iaurtul cu hreanul ras, zeama de lamaie, sare si piper.
Dupa ce s-au mai racit cartofii adaugam mararul si amestecam din nou.
Pe un platou aranjam intai somonul apoi cartofii deasupra si iaurtul cu hrean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu