luni, 23 februarie 2015

Paine cu masline

Paine cu măsline

Ingrediente:
450 g faina, plus pentru modelat
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță oregano, sau rozmarin
½ linguriță sare
1 lingura ulei
225 ml apa călduță
75 g măsline verzi tocate

Preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200°C și lăsăm și tava pentru copt în cuptor la încălzit.
Amestecam toate ingredientele ( fără măsline) într-un bol mare și frământam pana obținem un aluat. Pudram masa de lucru cu faina și întindem cu mâinile aluatul pana se formează un cerc de 2 cm grosime. Punem măslinele peste aluat și le presam ușor. Aducem marginile aluatului spre centru astfel încât sa acoperim măslinele și întoarcem aluatul cu partea de pe masa în sus. Îl rotunjim frumos și îl punem în tava încălzită. Cu coada unei linguri de lemn pudrata cu faina presam aluatul astfel încât sa formam opt părți egale. Lăsăm la copt 35 minute.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu