Brioșe cu cidru
Total time
40 min
Serves: 12
Ingrediente:
· 2 cupe cidru (3/4 în final)
· 2½ cupe faina
· ⅔ cupa zahar brun
· 1 lingura praf de copt
· ½ linguriță sare
· ¾ linguriță scorțișoară
· 1 mar mare
· ⅔ cupa ulei
· 1 ou
· 50 g fulgi de migdale
Preparare:
Punem cidrul la fiert într-un vas mic și lăsăm sa scadă mai mult de jumătate. La final trebuie sa obținem ¾ cupa. Preîncălzim cuptorul la 180°C și pregătim formele de brioșe cu hârtie.
Amestecam faina, zaharul, praful de copt, scorțișoara și sarea într-un bol mare. Adăugăm mărul ras sau tocat mărunt și amestecam bine cu o furculiță. Într-un bol separat, batem oul cu uleiul și cidrul pana se omogenizează. Amestecam ingredientele lichide cu cele uscate pana se omogenizează fără sa amestecam prea mult. Punem aluatul în formele de brioșe cu o lingura și presărăm fulgii de migdale pe deasupra. Lăsăm la copt 25-30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu