Pui pe sticla
Ingrediente:
1 pui
Sare
Piper
Pentru sos:
2 linguri pasta de roșii
1 linguriță muștar cu bobite
1 linguriță sos de soia
1/2 linguriță frunze coriandru uscate
1 linguriță oregano uscat
4-5 căței de usturoi pisați
Preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200°C. Masam bine puiul cu sare
și piper și îl așezăm în picioare pe o sticla umpluta cu apa 3 sferturi. Așezăm
puiul în tava și îl băgăm în cuptor. Punem putina apa în tava ca sa nu se ardă
zeama care curge din pui. Lăsăm la copt 1 ora și jumătate sau pana când iese
zeama fără sânge dacă înțepăm puiul.
Pentru sos – amestecam toate condimentele și ungem puiul
cu o pensula după ce s-a copt. După ce l-am uns peste tot, mai lăsăm 10 minute
la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu